کد خبر: ۷۲۴۴۶۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۲
بورس دوباره کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد را از دست داد

ادامه سقوط بورس| بازار سهام دوباره به مدار صعودی باز می‌گردد؟

ادامه روند نزولی در بازار سرمایه باعث شد شاخص کل بورس که بعد از مدت‌ها توانسته بود از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد گذر کند، دوباره به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد عقب‌گرد داشته باشد.
ادامه سقوط بورس| بازار سهام دوباره به مدار صعودی باز می‌گردد؟
آفتاب‌‌نیوز :

شاخص کل بورس امروز با ۲۷ هزار و ۸۱۰ واحد نزول تا رقم یک میلیون و ۴۹۶ هزار واحد کاهش یافت. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۷۴۶۶ واحد کاهش یافت و به رقم ۴۴۶ هزار و ۸۹۳ واحد را ثبت کرد.

معامله‌گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۱۲۰ هزار و ۷۶۵ میلیارد ریال انجام دادند.

از بین نمادهای بورسی ۱۱۰ نماد مثبت و ۲۷۶ نماد منفی بوده‌اند و صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، گسترش نفت و گاز پارسیان، فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.

به نوشته ایسنا، در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم که توانسته بود کانال ۲۲ هزار واحد را فتح کند با ۱۵۱ واحد کاهش به کانال ۲۱ هزار واحد عقب‌گرد کرد و در رقم ۲۱ هزار و ۹۶۰ واحد ایستاد.

در این بازار ۵۹۷ هزار معامله به ارزش ۷۰ هزار و ۵۱۵ میلیارد ریال انجام شد.

در بازار فرابورس ۹۹ نماد مثبت و ۱۵۰ نماد منفی بودند که از میان این نمادها فولاد هرمزگان جنوب و صنعتی مینو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات، پتروشیمی تندگویان، سرمایه گذاری صبا تامین، پلیمر آریاساسول و پتروشیمی مارون نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

شاخص کل در بازار بورس روز گذشته (دوشنبه، هشتم شهریورماه) ۴۹ هزار و ۴۰۹ واحد کاهش داشت که در نهایت شاخص در کانال یک میلیون و ۵۲۳ هزار واحدی به افت خود ادامه داد.

شاخص هم‌وزن هم امروز با افت ۹ هزار واحدی،در محدوده ۴۴۵ هزار واحد قرار گرفت. ارزش معاملات امروز ۱٫۶ هزار میلیارد تومان در نیم ساعت ابتدایی معالمات شده است. فارس، فولاد، فملی و شستا از نمادهای منفی و تاثیرگذار برشاخصض امروز هسند.

این خبر به روزرسانی شده است.

کدام نمادهای در انتظار افزایش سرمایه هستند؟

در چند روز گذشته پالایش نفت بندر عباس مجوز افزایش سرمایه خود را در یافت کرد همچنین قند هکمتان افزایش سرمایه ۵۹۳ درصدی، شرکت شرکت خدمات دریایی و کشتیرانی خط دریا بندر(حبندر) افزایش سرمایه ۳۷۳ درصدی را دادند. اما حالا در سایت کدال خبر افزایش سرمایه کدام شرکت‌ها منتشر شده است؟

شرکت بیمه پاسارگاد(بپاس) افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی خود را از محل سود انباشته و اندوخته مالی به مبلغ ۱۰۲۰ میلیارد تومان می‌دهد. همچنین شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه(سرچشمه) افزایش سرمایه ۵۰ درصدی خود را از محل سود انباشته این شرکت به مبلغ ۲۵۵ میلیارد تومان می‌دهد.

به نوشته تجارت‌نیوز؛ شرکت پارس سرام هم افزایش سرمایه ۷۶٫۵ درصدی خود را از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی می‌دهد.

بازار سهام دوباره به مدار صعودی باز می‌گردد؟

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سهام از چند وقت گذشته در انتظار اصلاحی سنگین بود، گفت: وجود روند اصلاحی شاخص بورس در دو روز اخیر نمی‌تواند نگرانی چندانی را در معاملات بازار سهام ایجاد کند و این بازار دوباره در مسیر صعودی قرار می‌گیرد.

«سهیل کلاهچی» به روند اخیر معاملات بورس اشاره کرد و افزود: بازار سهام از اردیبهشت ماه آغاز به حرکت در مدار صعودی کرد و با رشد همراه شد که در این مسیر از مقاومت‌هایی که در این مدت برای شاخص بورس پیش‌بینی شده بود به راحتی عبور کرد.

به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: با نزدیک شدن شاخص بورس به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد، انتظارها برای اصلاح شاخص بورس افزایش پیدا کرد اما بازار بعد از مدتی کوتاه ثبات، دوباره در مسیر صعودی قرار گرفت و معاملات این بازار هر روز پر شتاب تر از روز گذشته دنبال شد.

کلاهچی با تاکید بر اینکه در امتداد رشد معاملات بازار سهام، ایجاد شتاب در روند صعودی شاخص بورس به عنوان موضوعی بسیار خطرناک در بازار تلقی می شود، گفت: وجود چنین موضوعی نشان دهنده احتمال روند اصلاحی پرقدرت در بازار است که این اتفاق اکنون در شاخص بورس رخ داده و از چند وقت گذشته هم در انتظار چنین اصلاحی در معاملات بورس بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است که اگر اصلاح بازار زودتر رخ می‌داد دیگر شاهد چنین روند نزولی پرقدرتی در معاملات بورس نبودیم.

وی با بیان اینکه بازار سهام در نخستین روز هفته روند صعودی خوبی را در معاملات خود تجربه کرد، گفت: بازار از روز یکشنبه وارد مدار اصلاحی شد و امکان تداوم این اصلاح برای مدتی موقت در بازار وجود دارد اما براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته احتمال بازگشت بازار به مدار صعودی بیشتر از تداوم روند اصلاحی آن برای مدتی طولانی است.

عوامل تاثیرگذار در اصلاح شاخص بورس

کلاهچی به عواملی که منجر به اصلاح دو روز گذشته شاخص بورس شد اشاره و بیان کرد: بازار از مدت ها قبل در انتظار چنین اصلاحی در بازار بود و متاسفانه این اصلاح دیر رخ داد، در چند وقت اخیر استراحت قیمتی در بازار بسیار کم رخ داد و ناکافی بود که همین امر باعث ایجاد اصلاحی عمیق در بازار شد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: برخی از سهامداران بعد از بازدهی معقولی که در چند وقت اخیر از بازار کسب کردند به دنبال شناسایی سود بودند که این اتفاق در دو روز اخیر رخ داد و افزایش صورت گرفته در عرضه سهام شرکت‌ها، تاثیرگذار در روند اصلاحی شاخص بورس بود.

پیش بینی روند معاملات بورس

وی روند معاملات بورس را پیش‌بینی کرد و گفت: دلار به عنوان یک شاخص مهم تاثیرگذار بر روند بازار خواهد بود که در کنار آن وجود مساله تورم باعث می شوند تا قیمت سهام شرکت ها همچنان جا برای رشد داشته باشند و بازار از توانایی زیادی برای کسب بازدهی های بیشتر برخوردار است.

وی به افت قیمت دلار تا کانال ۲۷ هزار تومان در در دو روز اخیر تاکید کرد و اظهار داشت: کلیت بازار سهام با دلار ۲۳ هزار تومان در حال ارزش گذاری است؛ بنابراین اکنون کلیت بازار سرمایه گنجایش رشد بیشتر و تنظیم حرکت خود با دلار ۲۷ هزار تومان را دارد.

کلاهچی با بیان اینکه با توجه به شرایط حاکم در اقتصاد کشور، قیمت دلار با نرخ ۲۷ هزار تومان ارزان است و افزایش قیمت این ارز طبیعی خواهد بود، اظهار داشت: شاخص کل و کلیت بازار سهام همسو با افزایش قیمت دلار در مدار صعودی قرار می گیرند و با رشدی معقول همراه خواهند شد که در این میان سهامداران می توانند بازدهی چشمگیری را از این بازار کسب کنند.

روند معاملات در بازار جهانی

این کارشناس بازار سرمایه به روند معاملات در بازارهای جهانی تاکید کرد و گفت: آثار قیمت های جهانی، افزایش نرخ کامودیتی ها، کاهش شاخص دلار در دنیا بر بازار سهام مثبت خواهد بود و براساس پیش بینی ها صورت گرفته به نظر می رسد روند صعودی کامودیتی ها ادامه دار باشد اما در مسیر حرکت خود امکان ایجاد اصلاح وجود خواهد داشت.

وی به خبر منتشر شده در خصوص افزایش امیدواری ها برای ایجاد توافقات در زمینه برجام و تاثیر آن بر کاهش نرخ دلار و اصلاح شاخص بورس اشاره کرد و گفت: این مسایل باعث شد تا سهامداران به منظور کاهش ضرر و زیان های احتمالی، تصمیم به فروش و خروج سرمایه های خود از بازار بگیرند و با رفتارهای هیجانی خود زمینه بهم ریختگی معاملات این بازار را فراهم کنند.

تاثیر مستقیم کاهش قیمت دلار بر معاملات بورس

کلاهچی به علت افت قیمت دلار در بازار تاکید کرد و گفت: دلار از لحاظ تکنیکالی آماده اصلاح بود و به نظر می رسد که تا چند روز آینده هم روند نزولی ارز ادامه دار باشد که ممکن است به دنبال چنین روندی، دلار در بازار آزاد تا نرخ ۲۷ هزار تومان اصلاح کند و شاهد تاثیر آن در روند معاملات بورس باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان اظهار داشت: وجود روند اصلاحی شاخص بورس در دو روز اخیر نمی تواند نگرانی چندانی را در بازار ایجاد کند و بازار دوباره در مسیر صعودی قرار می گیرد.

روند منفی شاخص ادامه دارد؟

دیروز شاخص کل بورس با اصلاح رو به رو شد. نماگر بورس در پایان بازار سه درصد افت و ۴۹ هزار واحد منفی را نشان داد و در محدوده یک میلیون و ۵۲۳ هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هم‌وزن هم امروز حدودا سه درصد افت و ۱۳ هزار واحد منفی را داشت و در کانال ۴۵۴ هزار واحد قرار گرفت. روند بازار امروز به چه صورت خواهد بود؟

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه درباره روند اصلاحی امروز بازار سهام به تجارت‌نیوز گفت: بازار پس از رشد شارپی دو ماه اخیر و رسیدن به مستحکم‌ترین مقاومت پیش روی خود، وارد فاز اصلاح شده است که تقارن آن با کاهش نرخ ارز، روند ریزشی بازار را همانند حرکت صعودی آن، شارپی کرده است.

میرزایی درباره بازار فردا گفت: برای فردا احتمال آن وجود دارد که شبندر در مدار صعودی قرار بگیرد و به صف خرید برسد در این صورت با بهبود گروه پالایشی، وضعیت کلی معاملات متعادل شده و بازار حوالی صفر تابلو نوسان کند و ترس فروشندگان نیز کاهش یابد و شاخص نیز مجددا بر مسیر پیشین خود قرار بگیرد.

دنیای اقتصاد نیز در گزارشی نوشت: خیلی از فعالان حوزه بورس به‌این موضوع می‌پرداختند که بورس تحت‌تاثیر قیمت دلار است و با کاهش قیمت آن، افت داشته است. در حاشیه این موضوع برخی از افراد هم در نوشته‌هایشان اینطور ادعا می‌کردند که گویا توافق‌هایی در حال انجام است و همین موضوع باعث شده است که دلار روند کاهشی به‌خود بگیرد. اما در فضای صحبت درباره موضوع دلار در توییتر فارسی، پیمان مولوی، فعال حوزه اقتصاد در صفحه خود با انتشار عکسی از صف طولانی در جلوی یک صرافی از این موضوع نوشت که دلال‌ها به‌آدم‌هایی که نیازمند هستند، پول می‌‌دهند تا با کارت ملی آنها دلار بخرند؛ «مردم در صف! صف دلار ! نه اینکه بخواهند بروند سفر… خیر! مردم را که نیازمند هستند می‌آورند تا با کارت ملی آنها دلار بخرند و بخشی از سود را به آنها بدهند. مشکل در دلال‌ها نیست! مشکل در بانک مرکزی ماست… همین سطح کارها را در کُند کردن واردات و صادرات کردند.»

اما در رابطه با ریزش شاخص‌بورس، کاربران زیادی در صفحه‌هایشان به‌این مساله پرداخته بودند‌ طوری‌که در ساعت ۱۱ دیروز، نزدیک به‌ چهار هزار نفر با استفاده از هشتگ بورس، نظراتشان را درباره ریزش بورس با دیگر کاربران به‌اشتراک می‌گذاشتند. در همین رابطه مهدی رباطی، مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران در توییتر خود نوشت: «این اصلاح بازار موقتی و قابل پیش‌بینی بود و احتمالا فرصت بهینه‌سازی سبدهای سرمایه‌گذاری است به‌سمت گروه‌های کمتر رشد کرده. زمان اصلاح اصلی بازار هنوز نرسیده است و احتمال زیاد موج صعودی جدید از یکی دو هفته آینده در انتظار بورس خواهد بود.» در حاشیه پرداختن کاربران به‌ریزش بورس و علت آن، برخی از افراد هم از محمدعلی دهقان‌دهنوی، رییس سازمان بورس می‌نوشتند و از او حمایت می‌کردند. به‌اعتقاد این افراد که تعدادشان در فضای توییتر فارسی زیاد هم نبود، وزیر اقتصاد برای ثابت‌کردن صحبت‌هایش در رابطه با شایسته‌سالاری بهترین کاری که می‌تواند انجام بدهد، ابقای دهقان‌دهنوی به‌ریاست سازمان بورس است تا ثبات به‌این بازار بازگردد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
0
6
آقای رئیسی سریع فوری انقلابی دستور بده شاخص پائین نیاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
0
4
زود تند انقلابی.البته از حق نگذریم شرایط امسال مثل سال قبل نیست.پی به ای بازار بسیار پایین آمده در حد ۵!!!.تازه این با گزارش‌های سه ماهه اول و دلار ۲۱ تومنی اتفاق افتاده.بنابراین بازار وضعیتش با سال قبل متفاوت هست و از لحاظ بنیادی شدیدا ساپورت می‌شود.بنابراین آقای رئیسی برای حمایت از بازار فعلا کار سختی پیش رو نداره
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین